Svedjeskolan renoveras och man har hittat asbest i golv Foto: SVT

Asbest hittat i Luleåskola – 150 lågstadieelever skickas hem

Uppdaterad
Publicerad

I samband med att det utförs renoveringsjobb på Svedjeskolan i Luleå har det upptäckts asbest i golv bland annat i anslutning till skolans bespisning. Rektorn har därför beslutat att stänga skolan och eleverna har skickats hem.

Skolan är sen tidigare till hälften stängd på grund av renoveringen men efter asbestupptäckten är den nu helt stängd.

– Det handlar om 150 elever från förskoleklass till och med klass två som föräldrarna nu fått hämta hem, säger Mattias Nilsson rektor på skolan.

Han säger att det var i mitten av skolbyggnaden där bland annat skolbespisning och idrottshall ligger som asbest hittats.

– Det har tagits prover på olika ställen och vi väntar att få svar på dem till onsdag. Det innebär också att skolan till att börja med håller stängt två dagar framåt.

Han säger att skolan också jobbar med att se över olika lösningar i form av lokaler för eleverna om det visar sig att det finns asbest på flera ställen i skolan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.