Åklagaren är fortsatt förtegen om utredningen kring brottet på en fritidsgård i Örebro förra veckan. Foto: Arkivbild

Åklagaren om misstänkta brottet på fritidsgården i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Fortfarande är ingen person gripen efter att en flicka blivit utsatt för ett misstänkt sexualbrott på en fritidsgård i Örebro. Utredningen fortsätter.

– Den drivs framåt väldigt aktivt, säger Anna Berg, åklagare i ärendet.

Enligt kommunen rör det sig om ett misstänkt sexualbrott. Men åklagaren vill inte gå ut med rubriceringen, utan säger bara att det rör sig om ett grovt våldsbrott.

– Jag vill inte att de vittnen vi har ska ha några förutfattade meningar om vad det är som har hänt eller som vi tror har hänt. När människor hörs ska det vara så öppet som möjligt, säger Anna Berg till SVT.

Misstänkt sexbrott mot barn på fritidsgård i Örebro

Uppgifter om städning

NA var först med att rapportera om uppgiften om att någon städat toaletten på fritidsgården efter det misstänkta brottet. SVT har fått samma uppgift från flera håll.

Åklagaren har inte tagit ställning till om hon ska inleda en förundersökning på den punkten.

– Jag vet att det finns sådana uppgifter och vi utreder ju hela händelseförloppet. Det finns det som talar både för och emot att det har begåtts något brott.

En manlig anställd på fritidsgården misstänks ha utsatt flickan. Efter händelsen stängde Örebro kommun av honom från hans tillfälliga anställning på fritidsgården.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt sexbrott mot barn på fritidsgård i Örebro

Mer i ämnet