Hör mer om några av förändringarna som utvecklingsplanen tar upp i klippet nedan. Foto: Mats Schagerström/TT

Besked om vårdbesparingar i Region Örebro dröjer

Uppdaterad
Publicerad

Region Örebro län kommer spara 414 miljoner kronor på vården under nästa år. Men de konkreta förslagen på vilka verksamheter som drabbas av besparingar dröjer och kommer inte tas upp på hälso- och sjukvårdsnämndens sammanträde på torsdag.

Inför sammanträdet har tjänstemän tagit fram en övergripande så kallad utvecklingsplan som politikerna i nämnden ska ta ställning till. Om politikerna godkänner planen kommer tjänstemännen gå vidare med att räkna hur mycket regionen kan spara på förändringarna, vilket i så fall kommer presenteras på hälso- och sjukvårdens nästa sammanträde den 16 november.

”Komplicerade frågor”

– Vi förstår naturligtvis att det är påfrestande för både patienter och medarbetare att behöva vänta på konkreta beslut kring kommande förändringar inom hälso- och sjukvårdsverksamheten. Men det är stora och komplicerade frågor så det är viktigt att det får ta sin tid, säger Behcet Barsom (KD), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden, i ett pressmeddelande.

I klippet nedan, från 8 september, berättar SVT Nyheter Örebro om några av förändringarna som utvecklingsplanen nu tar upp.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.