Tre personer står i en rad på gatan, med kort hår, längre hår och en hårknut. De håller mikrofoner med SVT-logotypen, och omgivningen visar träd och byggnader i bakgrunden.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
På Hagmarksgatan i Örebro kommer det inte längre att vara gratis att parkera bilen, enligt det förslag som finns. Starta klippet för att höra vad bilägare i området tycker om parkeringssituationen. Foto: SVT

Bilägare om förslaget på nya p-avgifter i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Hagmarksgatan är en av de gator i Örebro där det hittills varit gratis att parkera bilen.

Men det blir det ändring på, enligt det förslag på nya p-avgifter i Örebro som ska behandlas av kommunfullmäktige i oktober.

Hagmarksgatan är en av de gator som påverkas allra mest av förslaget i kommunfullmäktige blir verklighet. Från att ha varit gratis kommer gatan nu att ingå i zon 2. Därmed kommer det att kosta 10 kronor i timmen mellan klockan 8 och 20 på vardagar. Alternativet är enligt förslaget en boendeparkering för 600 kronor i månaden.

SVT Nyheter Örebro gick ut och frågade några av bilägarna i området vad de tycker om förslaget till nya avgifter.

Starta klippet för att höra vad bilägarna tycker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.