Brand i torp – startade i vägg och spred sig

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten larmades på fredagsmorgonen om en misstänkt brand i ett torp i Stora Mellösa. Inringare hade sett rökutveckling från en vägg.

När räddningstjänst kom fram vid 07.46 konstaterades glödbrand i väggen, men inga synliga lågor. Personer på plats hade tömt en brandsläckare i ett försök att förhindra spridning. I torpet ska det ha eldats i en kamin under gårdagskvällen.

– Man har arbetat med dimspridare i ett försök att förhindra spridning och släcka glödbranden. Vid 08.13 konstaterades att brand uppstått i trossbotten, med kraftig rökutveckling som följd. Man har arbetat med dimspik och skärsläckare. Fyra enheter från Odensbacken och Örebro finns på plats och räknar med att släckningsarbetet pågår en timme, säger Nina Begallo vid SOS-Alarm som svarar för räddningsregion Bergslagen.

Vid 10-tiden uppger SOS att branden var släckt och att räddningstjänsten inledde efterbevakning.

– I och med att det är en timmerbyggnad så medför det vissa risker och därför räknar man med att efterbevaka platsen 24 timmar framåt.

Inga personskador har rapporterats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.