Folkfest på familjefest i Kumla

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Smash Into Pieces och Dolly Style spelade inför hänförda fans. Hör rösterna och se bilderna från festligheterna. Foto: SVT

Familjefesten i Kumla lockade tusentals besökare: ”Stolta”

Publicerad

Det blev en folkfest som nådde nya publikrekord när det bjöds in till stor familjefest i Kumla. Och barnidolerna Dolly style och Smash Into Pieces satte extra krydda på festligheterna.

Lördagens event i Kumla var avslutningen på den kommunala sommarsatsningen ”Sommar i Kumla”. Och med säkra publikmagneter som Smash Into Pieces och Dolly Style var det många barn och ungdomar som ville se och träffa sina stora idoler.

För de allra yngsta fanns också chansen att dansa tillsammans med Bamse, träffa Pippi Långstrump och åka barnkaruseller med mycket mer.

– Det roliga med allt det här är att vi kan erbjuda något till alla, även dem som kanske inte har råd annars. Vi är fantastiskt glada och stolta över att lilla Kumla kan erbjuda det här, säger Johanna Uddling, turism- och evenemangssamordnare i Kumla kommun.

Hör rösterna och upplev stämningen i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.