Sommaraktiviteterna på fritidsgården fortsätter som planerat trots uppgifterna och utredningarna som pågår. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

Flera anställda på fritidsgården i Örebro är tidigare dömda

Uppdaterad
Publicerad

7 av 31 anställda på fritidsgården i Örebro där ett misstänkt grovt sexualbrott ägde rum i slutet av juni är tidigare dömda för brott, det skriver Nerikes allehanda.

Under onsdagen avslöjade SVT att den man som misstänks för övergreppet under sommaren varit anställd under falskt namn – trots att han tidigare arbetat på gården under sitt rätta namn.

Mannen är tidigare dömd och åtalades för nya brott i april. För arbete med barn och ungdomar krävs uppvisande av utdrag ur belastningsregistret där åtal ingår.

Men nu avslöjar Nerikes allehanda alltså att fler avlönade är dömda. Två av de sju personerna är dömda till fängelse efter upploppen i Sveaparken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt sexbrott mot barn på fritidsgård i Örebro

Mer i ämnet