En tonårstjej knivskadades på en högstadieskola i Karlskoga kommun. Foto: SVT

Flicka knivskuren på högstadieskola i Karlskoga

Publicerad

En tonårstjej på Österledskolan i Karlskoga knivskars i måndags av en jämnårig elev på skolan. Bakgrunden till bråket ska vara en händelse på sociala medier.

– Jag kan inte gå in på detaljer om vad som skett på sociala medier men det är bakgrunden till händelsen, säger Johan Ringaby, verksamhetschef för grundskolorna i Karlskoga.

Det var på lunchrasten i måndags som bråket mellan de båda tjejerna skedde och den ena tjejen knivskar den andra, något som KT/Kuriren var först med att berätta. Flera elever blev vittnen till händelsen.

– Det är en kniv som tagits med utifrån. Det är svårt att helt garantera att ingen har en kniv med sig till skolan, säger Ringaby.

Eleven skadades lindrigt. Händelsen är polisanmäld och ärendet leds nu av en åklagare.

Lugnt på skolan

Österledskolan kommer att gå ut med information om händelsen till samtliga vårdnadshavare under eftermiddagen.

– Stämningen är lugn på skolan. De inblandade eleverna är inte tillbaka, säger verksamhetschefen Ringaby.

Enligt Johan Ringaby skedde en annan knivincident på samma skola i december förra året, då mellan två tonårskillar. Ingen skadades vid den händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.