Förskolenämnden i Örebro gör en extra satsning på förskolan där personalen ska få arbetskläder för utomhusbruk. Foto: SVT

Förskolepersonal får ytterkläder

Uppdaterad
Publicerad

All förskolepersonal i Örebro kommun ska få arbetskläder för utomhusbruk. Tillgången har tidigare sett olika ut på kommunens förskolor, men med extrapengar från ett statsbidrag ska nu alla få tillgång till ytterkläder.

Det var i september som förskolenämnden beslöt att använda 1,2 miljoner kronor till klädinköp, av de två miljoner som nämnden fått av staten som ett inflationsbidrag.

– Det är mycket glädjande att vi kan göra denna satsning. I en tid där inflationen påverkar kostnaderna vill vi prioritera insatser som gör en direkt skillnad för personalen och de barn som är i deras omsorg varje dag, säger Sara Dicksen (M), förskolenämndens ordförande, i ett pressmeddelande.

I våras lades också 1, 2 miljoner kronor på utearbetskläder för personalen på förskolan. Då genom ett annat statsbidrag. Men pengarna räckte inte och nu skjuter alltså nämnden till ytterligare 1, 2 miljoner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.