På platsen finns i dag tre stycken 150 meter höga vindkraftverk. Det är här som SR Energy vill bygga ytterligare tre vindkraftverk, som sträcker sig till 270 meters höjd. Foto: SVT

Fortsatt nej till vindkraftverk i Hallsberg

Uppdaterad
Publicerad

Företaget SR Energy får än en gång nej på att bygga tre 270 meter höga vindkraftverk i Hallsberg. Orsaken: fladdermöss som finns i området.

SR Energy har ansökt om att bygga flera vindkraftverk vid Odensvi, nära Dovra sjöar, 8 kilometer sydväst om Hallsberg. För ett och ett halvt år sedan avslog Länsstyrelsen ansökan.

Bolaget överklagade, men i domen från Mark- och miljödomstolen som kom på tisdagen avslås överklagandet.

Orsaken är att det finns flera arter av fladdermöss i området. Enligt domen har bolaget inte visat att vindkraftverken kan byggas utan att skada eller hota arterna.

Dan Sandros, som är projektchef vid SR Energy, säger till SVT att man nu ska analysera domen och överväga om man ska överklaga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.