Fritidsgården i Vivalla, där det inträffade ett misstänkt sexuellt brott i somras. Foto: Beatrice Emmerik/SVT

Fritidsgårdschef i Vivalla avstängd – kan bli polisanmäld

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare fritidsgårdschefen i Vivalla, Jaber Fawaz, har stängts av helt under en av kommunens pågående interna utredningar.

– Avstängningen är inte kopplad till den externa rapporten eller den pågående polisutredningen. Det är ett tredje spår och en isolerad händelse, säger Anna Nordlund, förvaltningsdirektör.

Den tidigare fritidsgårdschefen är avstängd längst i 30 dagar helt från all arbete, vilket P4 Örebro var först med att rapportera.

Enligt arbetsgivaren har det framkommit information kopplad till medarbetaren som man anser måste undersökas och att det inte bedöms lämpligt att Jaber Fawaz är i tjänst medan utredningen pågår.

Misstänkt sexbrott mot barn på fritidsgård i Örebro

– Det är olyckligt att allt sammanfaller men vi måste agera. Vi har valt att stänga av personen under utredningstiden men vi vet inte än vad utredningen visar och om det leder till fler åtgärder, säger Anna Nordlund.

Polisanmälan

Kommunen vill inte kommentera vad den tidigare fritidsgårdschefen är misstänkt för.

– En påföljd kan bli en polisanmälan, men där är vi inte än. Vi måste utreda och se vad som framkommer, säger hon.

Jaber Fawaz var chef för fritidsgården under sommaren då ett misstänkt sexbrott mot ett ungt barn inträffade på fritidsgården. SVT har tidigare avslöjat att den misstänkte sexualbrottslingen anställdes under falskt namn. Den som skrev under avtalet var Jaber Fawaz.

Utskrifter av överenskommelser från Örebro kommun

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Starta klippet för att få en sammanfattning av händelsen på fritidsgården i Örebro och det som hänt efteråt. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt sexbrott mot barn på fritidsgård i Örebro

Mer i ämnet