Örebro tingsrätt. Foto: Anders Nord/SVT

Fyra män häktade misstänkta för människorov i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Fyra män i 20-årsåldern anhölls tidigare i veckan misstänkta för att ligga bakom ett människorov i Brickebacken i Örebro. Händelsen ska ha inträffat någon gång mellan måndagen och tisdagen. På fredagen häktades samtliga av Örebro tingsrätt.

Polisen hade en adress i Brickebacken avspärrad till och med onsdag och det ska enligt uppgifter till SVT Nyheter Örebro ha varit hög polisnärvaro på platsen.

Fyra män i åldern mellan 20 och 30 år anhölls på tisdagen misstänkta för människorov. Av de fyra misstänkta männen är tre av dem från Örebro län och en fjärde är skriven på en adress i Värmland.

Samtliga häktade

Klockan 11 på fredagen inleddes häktningsförhandlingar i Örebro tingsrätt där samtliga häktades i en månad på sannolika skäl misstänkta för brottet.

Det är fortfarande oklart vad som hänt i samband med brottet och hur det ska ha gått till. Åklagare Allen Saruchanjan Sinelnikov berättar att det finns ett offer som skadats men som under omständigheterna mår bra. Enligt honom finns det också ett motiv till händelsen men vill inte gå in närmare på det i dagsläget.

– Det är inte någon familjehistoria men ja, det finns en bakgrund. Det är känsligt just nu, därför kan jag inte säga så mycket om det, berättar Allen Saruchanjan Sinelnikov.

Skulle männen dömas för brottet riskerar de flera års fängelse.

– Det lägsta straffet som står i lagen för människorov är fyra års fängelse, vilket tingsrätten bedömer att det är i nuläget på det material som finns, säger Allen Saruchanjan Sinelnikov.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.