En äldre kvinna står med reflexväst, cykelhjälm och en cykel samtidigt som hon pratar i en mikrofon. Bakom henne är flera människor och en skog.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Efter lång väntan var det många som glatt gav sig ut i regnet för att cykla på den nya cykelbanan mellan Hällefors och Grythyttan under torsdagen. Foto: Mikko Lindskog/SVT

25 års väntan över för Birgitta – cykelvägen mellan Grythyttan och Hällefors invigd

Uppdaterad
Publicerad

Det finns de som har väntat i över 20 år på en cykelväg längst med den hårt trafikerade väg 63 mellan Hällefors och Grythyttan.

På torsdagen invigdes den.

Cykelvägen går längst med den enda vägen mellan Hällefors och Grythyttan – en hårt trafikerad väg med mycket tung trafik, där det saknas vägren.

– Härligt! Kul att få vara med och inviga och slippa all trafik på stora vägen, säger Birgitta Alared Andersson som var med när Grythytteborna för 25 år sedan skrev till kommunen om en cykelväg.

Starta klippet för att höra mer från invigningen av cykelvägen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.