Hon har tränat i perioder genom hela livet, men har svårt att få till rutiner kring träningen. I forskningsprojektet finns just tydliga rutiner. Träningen är uppstyrd, regelbunden och instruktörer hjälper deltagarna.
– Jag ville vara med för att få en förståelse för hur min adhd fungerar med träning, säger hon och fortsätter:
– Det var positivt med gemenskapen, att träna med andra. Det gjorde mycket att bli pushad, det tror jag de flesta behöver, säger hon.
”Jag mådde så jäkla bra”. I klippet berättar Jennifer Wiiand mer om hur träningsprogrammet påverkade henne.
Kärnsymptomen för adhd
Uppmärksamhetssvårigheter
Kan visa sig genom till exempel koncentrationssvårigheter, slarvighet, glömskhet och lättstördhet. Många blir lätt uttråkade och har svårt att slutföra saker som de inte är väldigt intresserade av.
Impulsivitet
Kan visa sig genom starka och svårkontrollerade känsloreaktioner, dålig förmåga att lyssna på andra och svårigheter att hantera ostrukturerade situationer som kräver reflektion och eftertanke. Hos en del leder impulsiviteten även till motorisk klumpighet.
Överaktivitet
Handlar egentligen om svårigheter med att reglera aktivitetsnivån efter det man gör, så att den antingen är för låg eller för hög. Svårigheter att varva ner och sitta still kan varvas med extrem passivitet och utmattning. Överaktiviteten hos barn är ofta fysisk, hos vuxna visar den sig bland annat genom påtaglig rastlöshet och sömnproblem.
Källa: Riksförbundet Attention