Två kvinnor i vita kampsportkläder. Kvinnorna heter Ida Björnritz och Jenny Öster Hall de vann medaljer i brasiliansk jiu-jitsu och ju-jutsu i VM i Abu Dhabi

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ida Björnritz från Kumla och Jenny Öster Hall från Vretstorp tog hem flera medaljer i brasiliansk jiu-jitsu och ju-jutsu i VM i Abu Dhabi. Foto: Fanny Hult/SVT

Kammade hem flera medaljer på VM i jujutsu

Uppdaterad
Publicerad

Ida Björnritz och Jenny Öster Hall från länet tog hem flera medaljer i brasiliansk jiu-jitsu och ju-jutsu när VM genomfördes tidigare i månaden. Nu är de båda medaljörerna hemma igen.

Jenny Öster Hall från Vretstorp knep två guld och ett silver förra veckan när Para-VM hölls i Abu Dhabi.

Hon fick tävla i dubbla grupper då det inte fanns någon motståndare för en annan tävlande i samma grupp och det slutade med att hon även fick med sig ett silver hem.

– Hon var svår men jag ger mig inte i första taget, säger Jenny Öster Hall.

Även Ida Björnritz, som kommer från Kumla, var med i VM för första gången och fick med sig två silver. Hon berättar att hon är nöjd med sin insats.

Första gången i VM

Både Ida och Jenny var bland de första tävlande i brasiliansk jiu-jitsu då VM i sporten arrangerades för första gången.

Hör mer om deras tankar i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.