Kvinna i Karlskoga.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mer pengar till kommunens julklappar till anställda – hör i videon vad barnskötaren Kamila Ström tycker om det. Foto: Robin Hult/SVT

En femtiolapp extra till jul för kommunanställda

Uppdaterad
Publicerad

De anställda i Karlskoga kommun får en tidig julklapp från de styrande politikerna. Värdet föreslås nu höjas till 550 kronor.

En enhällig kommunstyrelse i Karlskoga kommun har beslutat att höja summan för julklappen som de 2 595 tillsvidareanställda får i december, det var Karskoga tidning först med att rapportera om.

Tidigare var värdet på julklappen 500 kronor men nu höjs den med 50 kronor.

– I grund och botten beror det numera är tillåtet att skattefritt ge en julklapp på 550 kronor inklusive moms, säger Tony Ring (M), kommunstyrelsens ordförande i Karlskoga.

Kommunstyrelsen föreslår nu att kommunfullmäktige ska skjuta till de pengar som saknas så att alla förvaltningar kan dela ut en likvärdig julklapp.

I videon ovan: Barnskötaren Kamila Ström tycker till om kommunstyrelsens förslag om höjd julklappspeng.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.