Mycket hala vägar – tio bilar inblandade i kollision på 205:an

Uppdaterad
Publicerad

Under dagen har det kommit in flera rapporter om halka på vägarna. På väg 205 norr om Karlskoga i riktning mot Hällefors skedde en kollision med tio bilar inblandade.

– Det är extremt halt, säger larmoperatören som svarar för Sos alarm.

Olyckan inträffade strax innan 10.30-tiden på måndagen. En person ska ha uppsökt vård på egen hand. Övriga personer som var inblandade i krocken ska enligt uppgifter vara oskadda.

– Det ska ha varit en bil som hamnat på tvären på vägen och sen har bilarna bakom inte kunnat få stopp. Det är riktig isgata, säger larmoperatören som svarar för Sos alarm.

Flera fordon körde av vägen

Vid 06-tiden på morgonen välte en lastbil ner i diket på samma väg, 205:an strax norr om Karlskoga. Föraren fick föras med ambulans till sjukhus, rapporterar P4 Örebro.

Under dagen har det varit stora störningar i trafiken på väg 205 och enligt Trafikverket leds trafiken om till andra alternativa vägar i båda rikningar.

På väg 244 vid Domarudden utanför Hällefors körde en personbil av vägen och ner i ett dike. Två personer befann sig i bilen, varav den ena fördes till sjukhus med ambulans.

Fortsatt gul varning för halka

Olyckan orsakade stopp i trafiken men strax efter klockan 11 kunde trafiken släppas på i båda körfälten.

Under juldagen utfärdade SMHI en gul varning för plötslig ishalka i länet och den varningen gäller fortsättningsvis i de norra länsdelarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.