En bild på ett gäng höbalar som ligger utanför Lindesbergs kommunhus.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Runt 25 höbalar hittades dumpade runtom i Lindesberg under lördagsmorgonen, bland annat utanför kommunhuset. Foto: Samhällsbyggnad Bergslagen

Nya höbalar dumpade utanför Lindesbergs kommunhus

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till lördagen har runt 25 höbalar dumpats runt om i Lindesberg, bland annat utanför kommunhuset. Det här var P4 Örebro först att rapportera om.

Kommunen har tidigare haft problem med att ruttna höbalar ställs utanför deras lokaler, det har hänt även både 2021 och 2022.

– Det kom in ett samtal om att det låg höbalar utanför kommunhuset. Vi har varit på plats, men har ingen misstänkt, säger Mats Öhman, polisens presstalesperson.

Om lördagens höbalar hänger ihop med de tidigare aktionerna mot kommunen är ännu oklart. Polisen har upprättat en anmälan om nedskräpning.

Kostnaderna för höbals-aktionerna uppskattas redan ha kostat omkring 300 000 kronor. Och från samhällsbyggnad Bergslagen råder en frustration över att aktionerna fortsätter.

Hör Ola Westin, chef på samhällsbyggnad Bergslagen i klippet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.