Årets friluftskommun 2017 är Örebro. Foto: SVT

Örebro är årets friluftskommun – igen

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en silverplats förra året men när Naturvårdsverket och Svenskt Friluftsliv korade årets bästa friluftskommun 2017 blev det förstaplatsen för Örebro.

Naturguidning på fem olika språk och arbetet med Natursnokarna är två av anledningarna till att Örebro är Sveriges bästa friluftskommun, det rapporterar Naturvårdsverket och Svenskt Friluftsliv som står bakom utnämningen i ett pressmeddelande.

Ska man vara petnoga blev det en dela förstaplats med Huddinge kommun som bland annat uppmärksammas för tillgänglighet och vandringsleder där det går att ta med sig barnvagnen.

Örebro har tagit hem titeln förut: både 2012, 2013 och 2014. Förra året blev det en andraplats men i år är det alltså topplacering igen.

– I årets undersökning kan vi också se att många kommuner arbetar aktivt för att förbättra förutsättningarna för barn och unga att utöva friluftsliv. Det är också glädjande att det är ett gott samarbete med friluftsorganisationer och övriga civilsamhället, säger Ulf Silvander, generalsekreterare Svenskt Friluftsliv.

Näst bäst i länet är Karlskoga och Kumla på friluftsliv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.