ÖSK Fotbolls storsponsor misstänkt för misshandel

Uppdaterad
Publicerad

En av ÖSK:s största sponsorer är misstänkt för att ha misshandlat en ordningsvakt i samband med en konsert förra året.

Till Tvärsnytt säger sponsorn att det var han som blev slagen och han har också gjort en polisanmälan.

Skuldfrågan är alltså inte utredd, men ÖSK har valt att säga upp avtalet med vaktbolaget där ordningsvakterna var anställda.

-Vakterna var mycket aggresiva mot mig, de tryckte upp mig mot väggen och jag blev alldeles blodig i ansiktet, säger Jan Folke, VD för Malmbergs Elektriska i Kumla, tillika sponsor till ÖSK.

Ord står mot ord. Men ÖSK har avslutat ett långvarigt kontrakt med vaktbolaget Citybevakning, samma bolag som var inblandat i händelsen.

Jan Folke är en av ÖSK: s största sponsorer, om inte den största. Han sitter dessutom själv med i fotbollslagets styrelse. Men att hans inflytande ska ha påverkat klubben i det här beslutet, det tror han inte.

-Jag har naturligtvis informerat klubben att vi gjort en polisanmälan mot ett vaktbolag. Först då fick jag reda på att vaktbolaget haft ett uppdrag för ÖSK och jag har inte varit informerad att dom inte fått fortsätta sitt uppdrag, säger Jan Folke.

Vaktbolagets VD, Henrik Arliden, menar att de inte använt något övervåld. Han menar istället att Jan Folke ramlat av egen kraft på marken och skrubbat upp ansiktet.

Han säger också till Tvärsnytt att det vore synd om ÖSK avslutar samarbetet på grund av händelsen, som alltså inte är avgjord i domstol.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.