Småbarnsmamma med barn. Alicia Delvenius.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet beskriver Alicia Delvenius hur hon upplevde parkeringssituationen i Ladugårdsängen som bidrog till att familjen flyttade därifrån. Foto: SVT

Parkeringskaoset fick familjen att flytta från Ladugårdsängen

Uppdaterad
Publicerad

Familjen Delvenius flyttade från Norrköping till Ladugårdsängen i Örebro för lugnet.

Istället möttes de av parkeringskaos, som var en av anledningarna till att de flyttade därifrån för två månader sedan.

– Det blev ohållbart, säger Alicia Delvenius

Om det förslag som nu ligger hos Teknik- och servicenämnden blir verklighet riskerar det att drabba framför allt barnfamiljer och pensionärer, menar Alicia Delvenius.

– Jag tror folk kan få svårt att bo kvar i de mer centrala delarna av Örebro, säger hon.

Hon och hennes familj bodde i Ladugårdsängen fram till juni i år. Enligt henne är det stora skillnader mellan parkeringsutbudet i Ladugårdsängen i jämförelse med deras nuvarande bostad i Bettorp.

– Vi hade ingen egen parkering i Ladugårdsängen och fick stå utmed gatorna. Fanns det inga bra platser runt omkring fick man gå ett par kilometer.

Hennes två barn lider av sjukdomsbesvär och kan snabbt behöva akut vård. Parkeringsbristen i området gjorde ibland vardagen ohållbar, menar Alicia Delvenius.

– Det är delvis anledningen till att vi flyttade, annars hade vi inte känt att det var lika akut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.