Foto: Mikael Fritzon/TT

Rysk medborgare misstänktes för spioneri i Sverige – döms för knivbrott

Publicerad

Den ryske medborgaren greps på en musikfestival i Karlskoga i slutet av juni. På sig hade han två knivar och på hans hotellrum hittade polisen en drönare med bilder på svenska skyddsobjekt. Misstankarna om spioneri uppstod men skrevs senare av, men nu döms han för knivbrott, skriver Nerikes allehanda.

Den 17 juli rapporterade SVT Örebro att mannen friats från spionerimisstankar. Det ska ha handlat om bilder på skyddsobjekt i form av telemaster i Sundsvall och Stockholm.

Enligt Nerikes allehanda hittades bilderna i en drönare som polisen fann i mannens hotellrum i samband att han greps, kraftigt berusad, i Karlskoga.

Mannen döms nu till sex månaders fängelse för knivbrott på grund av de två knivarna han hade i jackfickan när han greps på musikfestivalen i Karlskoga.

Skylt som markerar skyddsobjekt.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mannen som initialt misstänktes för att ha fotograferat skyddsobjekt i Stockholm och Sundsvall frias från de misstankarna. Han är fortsatt misstänkt för brott mot knivlagen. Foto: Johan Nilsson/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.