Vårdpersonal sitter i ett klassrum framför datorer

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Närmare 7000 anställda har fått sitta på skolbänken för att lära sig det nya journalsystemet. Foto: SVT

Tusentals anställda utbildas i nytt journalsystem

Publicerad

Det är många som på något sätt kommer att arbeta i det nya journalsystemet. Totalt har närmare 7000 anställda inom Region Örebro län behövt utbilda sig.

Redan under våren har runt 6000 anställda gått utbildning i det nya systemet. Nu under hösten har det varit lite av ett uppsamlingsheat med 900 personer.

– Det känns som att det nya systemet är lite mer logiskt, säger Clara Hällzon, en av många sjuksköterskor som utbildas.

Enklare med ett system

Hittills har Region Örebro län haft information inlagda i flera olika system. Beroende på vilken information man söker har man fått leta på olika ställen. I det nya systemet ska all information finnas i ett datasystem.

– Jag tycker det är lite svårt att komma igång med det nya systemet. Det är mycket klickande, berättar Jennifer Titus, som arbetar på akuten.

Region Örebro län ber patienterna att ha lite mer tålamod när det nya journalsystemet införs. Vårdbesöken kan eventuellt ta något längre tid än de brukar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.