En person med grått hår sätter upp en affisch på en anslagstavla. Affischen annonserar ett möte med politikerna den 13/11 klockan 18:00, som rör Storaskolans frågor. Bakgrunden är grön och anslagstavlan innehåller fler informationstexter.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ingegerd Lundgren och Berit Eriksson är kritiska till den potentiella flytten av Storåskolans högstadie. Foto: SVT

Upprörda känslor efter förslag om att lägga ner högstadium i Storå: ”Nu agerar vi”

Publicerad

Lindesbergs kommun måste spara pengar. Ett av sparförslagen är att eleverna i årskurs sju till nio på Storåskolans högstadium ska flyttas till Lindbackaskolan i Lindesberg. Storåborna Berit Eriksson och Ingegerd Lundgren menar att det är ytterligare ett steg mot nedmontering av samhället i och runt om Storå.

På torsdagen ska namnlistor mot nedläggningen av Storåskolans högstadium lämnas in till kommunhuset i Lindesberg. Det är engagerade ortsbor som ligger bakom namnlistorna.

Berit Eriksson har tidigare initierat ett möte där Storåbor samlades för att diskutera den hotade nedläggningen av skolan. Nu har hon tagit initiativ till ett till möte i november, där hon bjudit in politiker ifrån samtliga partier.

– Det är alltid bra att det är många som protesterar mot någonting som man tycker är fel. Man har ju rätt att agera, man är ju medborgare, säger Berit Eriksson.

Bestämde sig för att agera

När Ingegerd Lundgren och Berit Eriksson fick höra om att högstadiet potentiellt ska flytta till Lindesberg, fick de nog.

– Vi bestämde oss för att nu gör vi någonting. Nu agerar vi innan de monterar ner hela samhället här, säger Berit Eriksson.

Berit menar att skolan behövs för samhällets skull och de är kritiska till att eleverna ska gå på en större skola.

– Det är alltid bra att eleverna har en liten skola att gå på, i stället för en jättestor skola, säger Ingegerd Lundgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.