5 rätters middag på 30 minuter

Uppdaterad
Publicerad

Vi bad författaren Anna Jansson berätta vad det var för måltid som hon fick våra stjärnor på slottet att laga, såhär svarade hon:

1. Thaisoppa:

Köpt. Lite fusk men jättegott. Toppa med basilika och tillsätt små stekta tärningar av kyckling och ev broccoli om du hinner.

Författaren Anna Jansson

2. Fransk omelett:

Fräs fyra tomater i skivor. Tillsätt 6 ägg. Rör försiktigt tills den stelnat. Toppa med persilja.

3. Fyllda tomater:

Stek färska champinioner och lök. Stuva med en matsked mjöl och 2 dl grädde, salt o peppar. Gröp ur och fyll tomaterna med stuvningen, ha lite västerbottenost över och ställ i ugnen på 200gr tills osten smält och blivit guldbrun.

4. Kyckling och broccoligratäng:

Stek kycklingfiléer. Lägg upp fins frysta broccolibuketter i en eldfast form och riv över ädelost – och sen in i ugnen. Gör en svampsås som stuvningen ovan men med 3 dl grädde i stället och smör så klart.

5. Sorbetfyllda apelsiner:

Gröp ut allt fruktkött ur fyra apelsiner. Fyll dem med mango eller kaktussorbet och ställ dem i frysen. Toppa med citronmeliss innan servering. Till detta kan man servera fruktköttet varmt i en skål bredvid smaksatt med kanel och socker.

Måltiden kostade 400 kronor för 4 personer.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Författaren Anna Jansson

Mer i ämnet