1. Thaisoppa:
Köpt. Lite fusk men jättegott. Toppa med basilika och tillsätt små stekta tärningar av kyckling och ev broccoli om du hinner.
2. Fransk omelett:
Fräs fyra tomater i skivor. Tillsätt 6 ägg. Rör försiktigt tills den stelnat. Toppa med persilja.
3. Fyllda tomater:
Stek färska champinioner och lök. Stuva med en matsked mjöl och 2 dl grädde, salt o peppar. Gröp ur och fyll tomaterna med stuvningen, ha lite västerbottenost över och ställ i ugnen på 200gr tills osten smält och blivit guldbrun.
4. Kyckling och broccoligratäng:
Stek kycklingfiléer. Lägg upp fins frysta broccolibuketter i en eldfast form och riv över ädelost – och sen in i ugnen. Gör en svampsås som stuvningen ovan men med 3 dl grädde i stället och smör så klart.
5. Sorbetfyllda apelsiner:
Gröp ut allt fruktkött ur fyra apelsiner. Fyll dem med mango eller kaktussorbet och ställ dem i frysen. Toppa med citronmeliss innan servering. Till detta kan man servera fruktköttet varmt i en skål bredvid smaksatt med kanel och socker.
Måltiden kostade 400 kronor för 4 personer.