Tiden som Gotlandsfärjan M/S Drotten är ur trafik har nu förlängts med ytterligare en vecka. Först 27 augusti kan färjan vara tillbaka i trafik igen. Foto: SVT

Ännu fler avgångar med Gotlandsfärjan ställs in

Uppdaterad
Publicerad

Flera avgångar har redan ställts in och nu står det klart att färjan M/S Drotten tas ur trafik längre tid än vad man först trodde.

Problemen började i slutet av förra veckan när M/S Drotten drabbades av ett tekniskt fel. Färjan togs ur trafik och tusentals resenärer påverkades.

Färjan bogserades till varv i danska Odense och där har man nu konstaterat ett fel på propelleraxeln.

Därför dröjer det med reparation av M/S Drotten

Enligt Destination Gotland ska färjan repareras på plats, men det innebär att M/S Drotten är tillbaka i trafik tidigast 27 augusti.

– Många varv i Östersjöregionen är för närvarande fullbelagda och det kommer därför dröja innan M/S Drotten kan gå i trafik igen. Vi kommer att sätta in extraturer med våra två andra fartyg M/S Visby och M/S Gotland och samtliga resenärer kommer att få information om sina nya avgångstider, säger Marcus Risberg, vd Destination Gotland i ett pressmeddelande.

Samtliga resenärer som påverkas av de inställda turerna kommer att bokas om till antingen M/S Visby eller M/S Gotland.

– Alla passagerare som berörs av de inställda avgångarna framåt kommer att få nya resor bekräftade, säger Marcus Risberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.