Arkivbild från 2021 där Romateatern valde att spela Shakespeare pjäs Stormen. Foto: Märta Gross Hulth/SVT

Beskedet: Romateatern läggs ner

Uppdaterad
Publicerad

Efter flera turer kom beskedet att planerna kring att fortsätta driva Romateatern läggs ner, skriver P4 Gotland.

I januari valde styrelsen att lämna Romateatern och det fanns en förhoppning om att en ny aktör skulle träda in och ta över. Men så blev det alltså inte.

Nej till verksamhetsstöd

Styrelsen skickade tidigare in en ansökan om att få verksamhetsstöd av Region Gotland på 500 000 kronor per år i totalt tre år men fick avslag på grund av regionens dåliga ekonomi.

– Jag kan inte förstå deras beslut. Det är en liten summa i relation till vad man får, säger Martin Alskog som är en av grundarna till P4 Gotland.

Förra sommarens föreställning spelades som vanligt i Roma klosterruin. Då var mexikansk wrestling en del av föreställningen. Se mer i klippet nedan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Romateatern testar ett nytt grepp med två olika spelplatser. Men publiken kommer att känna igen sig i den klassiska klosterruinen där sommarteater har spelats i 30 år. Se mer i klippet. Foto: Patrik Widegren/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.