Under söndagskvällen meddelade förbundsstyrelsen att Reidar Svedahl (L) får ha kvar sina politiska uppdrag. Foto: SVT

Beslutet: Reidar Svedahl får ha kvar sina politiska uppdrag

Uppdaterad
Publicerad

Reidar Svedahl vill inte vill lämna sina politiska uppdrag inom Liberalerna i Norrköping. Under söndagskvällen meddelade en oenig förbundsstyrelse att han heller inte måste det.

Under söndagen sammanträdde förbundsstyrelsen i Liberalerna Östergörland för att diskutera uteslutningen av Reidar Svedahl. Nu har en oenig förbundsstyrelse landat i att lägga ner ärendet ”med hänvisning till att det inte finns tillräckliga skäl i underlaget”. Det skriver förbundsstyrelsen i ett pressmeddelande och hänvisar till partiets stadgar.

Vill inte avgå

Det var i lördags som Svedahl själv meddelade att han inte tänker lämna sina politiska uppdrag. Detta trots uppmaning från Liberalerna och samarbetspartierna i kommunfullmäktige.

”Att avsäga mig alla mina politiska uppdrag förutom min plats i kommunfullmäktige tackar jag nej till”, meddelande Reidar Svedahl i ett mejl.

Många turer

I flera månader har det varit turbulent kring Liberalerna i Norrköping. Där förtroendet för gruppledaren och kommunalrådet Reidar Svedahl (L) har saknats. Han har även fått ta en timeout från politiken efter att ha skickat ett olämpligt sms till en kvinnlig kollega.

Svedahl efter beslutet

Styrelsen vill inte lämna några övriga kommentarer för tillfället. Istället uttalar sig huvudpersonen själv i NT.

”Jag är självklart glad över beslutet. Min tro är att det här gynnar Liberalerna och Norrköping framöver. Min förhoppning är att det nu blir lugnt så att all energi istället används för att utveckla vår kommun och göra bra saker för Norrköpingsborna”, säger Svedahl till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.