Brand på äldreboende i Mjölby

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Enligt polisen befann sig många människor i byggnaden när branden bröt ut. Foto: Tobias Wallin/SVT

Brand på vårdboende i Mjölby – flera till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter klockan 14 på måndagen började det brinna i servicehuset Boken i Mjölby. Ett flertal lägenheter drabbades och enligt polisen fördes flera personer till sjukhus.

Räddningstjänsten ryckte ut med styrkor från Linköping, Mjölby och Boxholm.

– De arbetar för fullt för att få kontroll på branden och evakuera människor från lägenheter, sa Peter Skräddar, insatsledare på Räddningstjänsten Östra Götaland strax efter deras ankomst.

Polisen uppgav senare att ett 20-tal personer påverkats av röken i byggnaden. Flera av dem fördes till sjukhus med rökskador, tre av dem bedöms ha skadats svårt eller allvarligt.

Två vårdas på sjukhus

Branden ska enligt räddningstjänsten ha startat i en lägenhet. Röken spred sig sedan ut i korridoren och vidare i fastigheten som består av tre våningar.

Vid 17-tiden uppgav Region Östergötland att totalt 21 personer skadades av olika grad i branden. Två av dem, en man i 60-årsåldern och en kvinna i 25-årsåldern, mer än de andra. Mannen har lindriga skador medan kvinnan är allvarligt skadad. Båda de drabbades tillstånd är stabilt, men de är kvar på sjukhuset för observation.

”Har avslutat händelsen”

Vid 17:30 meddelar Räddningstjänsten att de har lämnat platsen förutom en bil med ett befäl.

– Vi kan nog säga att vi har avslutat händelsen, säger Håkan Ljung, styrkeledare på Räddningstjänsten Östra Götaland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.