Fyra personer, tre kvinnor och en man står på en kullerstensgatan. En av de två yngre kvinnorna pekar mot något utanför bild.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Först Stockholm, nu Gamla Linköping och snart Lund. Österrikiska familjen Koch har hittat den perfekta temperaturen för att turista här i Sverige. Foto: Hadeel Ibrahim/SVT

De reser genom Sverige för en coolcation: ”Det är perfekt väder här”

Uppdaterad
Publicerad

Medan många lämnar Sverige under sin semester för solgaranti väljer andra att åka till Norden för att slippa värmen. Familjen Koch från Wien valde att komma till Sverige för en coolcation, alltså en kallare semester. De säger att de är så nöjda med beslutet.

– Vädret är så bra, man kan andas in den friska luften och jag njuter verkligen av det, säger Elisabeth Koch.

Det är inte första gången som familjen besöker Sverige. Men den här gången är vädret huvudanledningen bakom resan. I Wien är temperaturen runt 35 grader och de vill kyla ner sig.

– Det är väldigt varmt i Wien. Vi gillar att njuta av kallare väder och Sverige är perfekt för en coolcation, säger Verena Koch.

Hör familjen berätta om det bästa med att ha en coolcation och vad de har gjort under sin resa i Sverige i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.