Bildmontage med poliser som undersöker en avspärrad brottsplats i Linköping och porträtt på kvinna i svarta kläder inne på Linköpings tingsrätt..

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Två män är försatta på fri fot men är fortsatt misstänkta i utredningen. Hör åklagare Emma Högström förklara varför i klippet. Foto: Stefan Jerrevång/TT, Hadeel Ibrahim/SVT

Man häktad misstänkt för mordet på gängledaren i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

En man har under fredagen häktats skäligen misstänkt för medhjälp till mord på den 41 år gamla gängledaren som sköts till döds i Berga i Linköping i tisdags.

Den häktade mannen nekar till brott. De två andra männen som varit anhållna på skälig misstanke är släppta.

Hör åklagare Emma Högström berätta varför männen släppts och ifall det finns fler misstänkta i klippet här ovanför.

Ledargestalt i Berganätverket

41-åringen var en välkänd kriminell och ledargestalt inom det så kallade Berganätverket som kontrollerar stora delar av knarkhandeln i Linköping och som har en historia av att ha varit i konflikt med andra kriminella nätverk i staden.

Mannen. som häktades under fredagen, greps några timmar efter mordet på gängledaren och anhölls vid klockan 22 på tisdagskvällen. Hans identitet har belagts med sekretess av tingsrätten, med tanke på den hotnivå för anhöriga som råder vid gängrelaterade brott.

Lokalpolisområdeschef i Linköping, om banden inom de kriminella nätverken

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Ann-Christine Rehnström, lokalpolisområdeschef i Linköping, om banden inom de kriminella nätverken i staden. Foto: Hadeel Ibrahim/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gängledare mördad i Linköping

Mer i ämnet