Under året fram till augusti har totalt 1,35 miljoner passagerare rest med Destination Gotland. Foto: Anders Wiklund/TT

Fler reste till Gotland under sommaren 2024

Publicerad

Resandet med Destination Gotland ökade under sommaren 2024. Juli blev den mest populära månaden, där nästan nio av tio resenärer var besökare till Gotland.

Totalt ska Destination Gotland haft cirka 940 000 resenärer mellan juni och augusti, vilket är en ökning med cirka 2 000 personer jämfört med förgående år. Juni såg en ökning på 10 procent. Trots en nedgång på fyra procent, blev juli den mest populära månaden.

– Det är väldigt kul att se att Gotland står sig starkt som resmål och att antalet besökare är fortsatt högt, säger Adam Jacobsson sälj- och marknadschef på Destination Gotland, i ett pressmeddelande.

Kampanj tros vara pusselbit

Destination Gotland menar att kampanjen ”Sommarlov på Gotland” lockade många barnfamiljer. Destination Gotland utökade också Båtbussens upptagningsområde med 15 nya stopp.

I juni kom beskedet att Destination Gotland fortsätter köra färjetrafiken till ön. Hör mer om det i klippet nedan.

porträtt och fartyg

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anbudet gäller för färjetrafiken från februari 2027 till 2035. Mer om det vinnande anbudet i videon. Foto: Olof Segerberg/Destination Gotland och Fredrik Sandberg/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.