Den delade bilden visar två sektioner. Till vänster syns en brant klippa med ett schaktmaskin som arbetar i bakgrunden. Till höger står två män på ett fält, där en av dem pekar mot något i avståndet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon visar Conny Bohlin från arrangörsbolaget delar av den nya GGN-banan i Hejdeby. Foto: Patrik Widegren/SVT

Här byggs den nya banan till årets Gotland Grand National

Publicerad

Det har varit en kamp mot klockan. Men nu, när knappt en månad återstår innan start, så byggs en ny bana i Hejdeby utanför Visby för endurotävlingen GGN.

Lite mer än ett år har gått sedan arrangören fick beskedet av Försvarsmakten att endurotävlingen Gotland grand national inte längre fick köras på Tofta skjutfält.

Arrangören stod plötsligt utan en bana att köra och många trodde nog att årets tävling inte skulle bli av. Men efter intensivt arbete, och snabba miljöprövningar i domstol, så är nu bygget av ny bana i gång.

– Det var mycket snack om vi skulle flytta till fastlandet, till Norge och många andra ställen. Men det är en otrolig lättnad att vi står här idag har klart för ett GGN på Gotland, säger Conny Bohlin, vd för Nordic Sport & Event som arrangerar tävlingen.

Gotland Grand National körs 24-16 oktober och planeras att sändas av SVT.

I klippet ovan visar Conny Bohlin delar av den nya banan.

Motocrossföraren Nellie Fransson 15 år, kommer i full fart på banan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nellie Fransson från Finspång körde Gotland grand national när tävlingen den sista gången gick på Tofta skjutfält. Se hennes framfart i videon. Foto: Carl Larsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.