Gotland Grand National är världens största endurotävling. Foto: SVT/ Patrik Widegren

De överklagar delar av nya GGN-banan på Gotland

Publicerad

Gotlands botaniska förening överklagar en mindre del av det tillstånd som arrangören av Gotland Grand National fått för att anlägga en ny bana i Hejdeby utanför Visby.

Föreningen menar att en del av den utpekade vägen till startplatsen på banan inte bör användas: ”Om inte motorcykelleden till och från starten ändras till annan plats kommer alvarmark att skadas”, skriver ordförande Jörgen Petersson i ett överklagande till länsstyrelsen på Gotland.

Gotland Grand National är världens största endurotävling. Efter att ha körts på tofta skjutfält i 40 år, så sade Försvarsmakten år 2023 nej till att fortsätta hyra ut fältet.

Arrangörsbolaget Nordic Sport & Event har därefter arbetat febrilt för att hitta en ny bana så att tävlingen kan genomföras hösten 2024.

I juli gav länsstyrelsen på Gotland tillstånd till den nya banan i Hejdeby.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.