• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

LFC

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet kan du se likheterna mellan bilderna. Foto: LFC

LFC ändrar klubbmärke efter kritiken

Uppdaterad
Publicerad

Linköpings FC ska ändra sitt nya klubbmärke efter kritiken om att lejoninnaprofilen var ett plagiat.

– Vi fortsätter vår verksamhet som tidigare och inväntar samtidigt nytt förslag att ta ställning till. Processen kommer påskyndas eftersom vi närmar oss säsongsstart, skriver klubbchef Erik Nordqvist i ett mejl.

I ett uttalande till medlemmarna skriver LFC att profilen speglar som det som klubben vill stå för och att byrån som gjort loggan haft flera inspirationsbilder och betalat licens för en bild från en bildbank.

– Känslan och grunden i den framtagna grafiska profilen kommer vara kvar och det är endast lejonhonan de ska se över. Vi inväntar ett par nya förslag att ta ställning till och utvärdera. Det är viktigt att den nya speglar samma framåtanda och styrka, men samtidigt särskiljer sig från Adobe-bilden mer, vilket ska göra logotypen än mer unik och framtagen för oss.

Den grafiska profilen som tagits fram var en sponsring som inte klubben behövt betala för.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.