magnus larsson står till vänster och visar ett stuprör. till höger syns en toalett.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Magnus Larsson i Visby visar upp sitt system för att samla upp regnvatten som kan användas till toaletterna. Foto: Patrik Widegren/SVT

Magnus samlar regnvatten från taket – för att spola i toaletterna

Uppdaterad
Publicerad

Magnus Larsson i Visby samlar regnvattnet från taket på sin restaurang. Då slipper han använda dricksvatten till spolning i toaletterna.

– Det känns ju helt onödigt att använda fint kommunalt eller regionalt dricksvatten till våra toaletter när vi har ett alternativ att använda regnvattnet, säger han.

Det var för cirka ett år sedan som Magnus Larsson lät installera systemet i restaurangen. Det är frikopplat från den ordinarie vattenförsörjningen.

Spela videon ovan för att få se mer om regnvattenlösningen.

Taket på restaurangen är cirka 300 kvadratmeter stort. Det räcker för att samla en hel del vatten till de fyra 1000-literstankarna som finns i anslutning till byggnaden. Foto: Patrik Widegren/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.