Polisen gör en teknisk undersökning iÅby

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisens fotograf gör en teknisk undersökning av vad som misstänks vara skotthål i en jalusi hos en kebabrestaurang. Även ett fönster på Åbymoskolan har fått skador. Foto: Ulf Wigh/ Wighsnews

Detonation vid restaurang utanför Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagsförmiddagen larmades polis till Åby norr om Norrköping efter en misstänkt skottlossning. Vad som först ser ut som kulhål på en kebabrestaurang har visat sig vara splitter från en detonation på platsen. Det meddelar polisen efter en teknisk undersökning.

– Vi har flera kompetenser på plats med teknisk personal och hundar, säger polisens presstalesperson, Mats Pettersson.

Under eftermiddagen meddelar polisens tekniker att det har skett någon form av detonation mellan Åbymoskolan och restaurangen som båda har fått splitterskador.

Detonationen har skett någon gång mellan onsdagkvällen och torsdag morgon. Det finns inga uppgifter om att någon person har skadats.

Brottsrubriceringen är i nuläget brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, grovt olaga hot, allmänfarlig ödeläggelse och skadegörelse.

Det finns i nuläget ingen misstänkt gärningsperson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.