Nyheter från dagen 24 september

Publicerad

Detta har hänt i Östergötland och på Gotland tisdagen den 24 september:

Tvådelad bild med en grupp personer som diskuterar i ett skyddsrum till vänster, och en kvinna som står ensam mot en vägg till höger.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Visbybon Jolanta Forre besökte skyddsrummet där Sonny Westerlund från Gotlandshem svarade på frågor. Foto: Patrik Widegren/SVT
En man står vid dörren till en självkörande buss i en urban miljö. Bussen har en färgglad design med text och nummer 15 synligt på fronten. I bakgrunden syns träd och en asfalterad gångväg, vilket ger en känsla av en modern och hållbar transportlösning.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Över 18 000 personer har utnyttjat framtidsbussarna under de fem åren som de har funnits. Nu vill projektledaren uppmana fler att testa på och åka med. Foto: Martin Klevelid
Gruppbild av nio personer som står och sitter på en scen, med en stor bild av en satellit projicerad på en bakgrundsskärm. Deltagarna håller blommor och dokument i händerna, och det finns en atmosfär av firande eller prisutdelning. De är klädda i en blandning av formella och informella kläder.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här är årets invalda till Music Hall of Fame 2024. Foto: Magdalena Moreno/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.