Östergötlands största spelföretag kan snart lansera spelet de jobbat med i flera år

Uppdaterad
Publicerad

I ett gammalt hus i centrala Norrköping jobbas det intensivt med tomtar och troll. Snart är tv-spelet ”Bramble” redo att erövra världen.

Fredrik Selldén är vd för spelföretaget Dimfrost. Han berättar att arbetet med Bramble började 2019 och att de nu är 15 heltidsanställda på företaget plus några praktikanter, bland annat från spelutbildningen på Valla folkhögskola.

Utöver den skaran har man fyra konsulter som jobbar på andra orter. Fredrik Selldén säger att svenska spel har väldigt gått rykte runt om i världen:

– Det går väl knappt en månad utan att man hör om en svensk spelsuccé. Efter Minecraft har det till exempel kommit storsäljare som Little nightmares från Malmö och Vallheim från Skövde.

Östergötlands tur

Fredrik Selldén räknar med att Bramble ska vara färdigt om ungefär ett halvår, och målet är att det ska finnas för datorer, Xbox, PlayStation och alla andra konsoller.

Han säger att organisationen East Sweden Game har skapat en plattform, och en tro på att det går att skapa spel i Östergötland. Men han önskar att liknande satsningar gjordes i Norrköping:

– Nu har vi poppat upp här och börjat skapa jobb, så hur kan Norrköping skapa fler speljobb, få folk att utbilda sig och jobba i en bransch som är väldigt eftersatt i Norrköping?

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.