I november anordnade Jägareförbundet på Gotland en ”rådjurshelg”. 47 fällda rådjur skänktes sedan till Region Gotland, något som gav 220 kilo kött.
Köttet kunde sedan serveras i äldreomsorgen, hälso- och sjukvården och till elever i två skolor.
Starta klippet ovan för att höra elevernas reaktioner och tankar om råddjursköttet.
Detta är dock en enskild satsning. Möjligheterna att mer regelbundet servera gotländskt viltkött är begränsade.
– Jag ser egentligen inget hinder, men jag tycker man ska vara försiktig med vad man kan kräva av jägarkåren. Vi ser det här som fantastiskt roligt med ett så stort engagemang. Det hoppas vi kan återkomma om ett par år igen, säger Hans Olsson, ordförande för Svenska Jägareförbundet på Gotland.
Det är inte möjligt att jägarna på Gotland kan hålla skolorna med rådjurskött?
– Det tror jag inte, det är svårt utifrån flera olika aspekter att få till det. Däremot hoppas vi att man från skolorna och köken blir mer intresserade av viltkött i allmänhet, säger Hans Olsson.