Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hela Stadshotellet i Skänninge spärrades av efter tillslaget i september förra året. Foto: Mimmi Moberg

Sänkt straff efter stora hotelltillslaget i Skänninge

Publicerad

Efter en stor polisinsats i Skänninge i september förra året dömdes två män för grova brott av Linköpings tingsrätt. Idag, torsdag, sänkte hovrätten straffen för de båda 26-åringarna.

Under natten till lördagen den 16 september förra året gjorde polisen ett tillslag mot Stadshotellet i Skänninge i Mjölby kommun. Inledningsvis var sju personer misstänkta men i april i år dömdes endast två 26-åriga män av Linköpings tingsrätt.

Den ene dömdes till fängelse i nio år och livstids utvisning för grovt narkotikabrott och människorov. Detta efter en man hade blivit inlåst på hotellet och stora mängder narkotika hade hittats.

Polisinsats på Skänninge stadshotell

Den andre 26-åringen dömdes för inblandning i människorovet till fyra års fängelse.

Nu har Göta hovrätt sänkt straffen för båda männen. Fängelsestraffet sänks till sex och ett halvt respektive tre och ett halvt år. Även skadeståndet som männen måste betala till offret sänks .

Åklagare Emma Högström och polisens tillslag mot Stadshotellet i Skänninge.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör åklagare Emma Högström efter tingsrättsdomen som kom i april. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Polisinsats på Skänninge stadshotell

Mer i ämnet