Reaktionerna blev starka, kommentarsfälten på nätet fylldes, och Josip Mustapic säger att han fått ta emot hot och hat.
En av dem som reagerade på hans inlägg var Jonas Frost, krögare på den veganska restaurangen i Sya en halvmil från Skänninge.
Han kan förstå en del av reaktionerna eftersom han själv tycker att Josip varit lite väl provocerande i sina kommentarer.
– Vi tyckte det var väldigt tråkigt. Vi bjöd in Stadshotellet i Skänninge för att visa vad man kan göra med grönsaker. Men Josip valde att se det som en slags krigsförklaring, säger krögare Jonas Frost.
”Vår kost har påverkat våra gener”
Josip poängterar att han inte vill skrämma bort någon, att veganer och vegetarianer är varmt välkomna till stadshotellet och att man där alltid hittar alternativ som passar även dessa gäster, men han tycker det är trist att det inte går att diskutera köttfrågan utan att det spårar ur.
– Man är ju det som man äter. Vår kost har påverkat våra gener och gjort att vi är de människor som vi är idag, annars skulle vi ha suttit i något palmträd i Afrika och ätit bananer – men det gör vi inte, säger krögare Josip Mustapic.
Sverige möts
I vår serie ”Sverige möts” så låter vi personer mötas öga mot öga för att diskutera, så vi sammanförde de två krögarna som tycker så olika om kött. Se deras diskussion i klippet ovan.
Vill diskutera mer om det här? Gå in på vår sida: Sverige möts hemsida.