En person står framför en vägg med ramade pixelkonstverk, som visar en mängd färgglada och detaljerade illustrationer. Konstverken är ordnade i ett rutmönster och inkluderar olika motiv som porträtt och symboler, vilket ger en kreativ atmosfär. Bakgrunden visar även en del av en annan utställning.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En del av utställningen består av tolkningar av kända skivomslag. Följ med in på utställningen i klippet och se fler av konstverken. Foto: Martin Klevelid/SVT

Se utställningen ”Legenden om Pappas Pärlor” på Östergötlands museum

Publicerad

På lördag öppnar utställningen ”Legenden om Pappas Pärlor” på Östergötlands museum i Linköping. Utställningen samlar verk från pärlkonstnären Johan Karlgrens tio år som konstnär.

Förhoppningen är att konstverken som är gjorda av pärlor ska locka nya besökare till museet.

– Johans sätt att arbeta med populärkulturella referenser och att det finns väldigt mycket lustfylldhet och nyfikenhet i utställningen hoppas jag ska locka hit besökare, säger utställningsproducenten Matilda Bengtsson.

Följ med in i utställningen och se de olika konstverken i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.