• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rickard Bergman och Filippa Krän tror att en speciell hälsoportal för studenter kan vara bra. Hör dem berätta i klippet. Foto: SVT

Studenter mår sämre än yrkesverksamma: ”Många känner sig stressade”

Uppdaterad
Publicerad

Mycket att läsa på kort tid, många inlämningsuppgifter och på det krav på att delta i den sociala delen av studentlivet. Allt detta kan bli överväldigande och en undersökning av Folkhälsomyndigheten från 2018 visar att studenter mår sämre än yrkesverksamma.

– Många känner sig stressade, tror jag. Jag har flera kompisar som har gått på studenthälsan här i Linköping, säger Filippa Krän, student på Linköpings universitet.

Just nu pågår arbetet med en digital hälsoplattform speciellt avsedd för studenter, jämförbar med 1177.se. Tanken är att den ska göra studenthälsorna mer likvärdiga.

Linköping

Gällande studenters mående tror Filippa Krän och hennes kompis Rickard Bergman att den värsta perioden är de första terminerna. Allt är nytt och man har inte riktigt landat i hur det är att vara student.

En speciell webbportal inriktad på studenters hälsa tror de kan vara bra.

– Det kan vara lite lättillgängligare kanske, istället för att möta en person och boka en tid, säger Rickard Bergman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet