Två kvinnor står i en TV-studio framför en skärm med rubriker från nyhetsartiklar om väderleksrapportering i Sverige. Den vänstra kvinnan bär en randig tröja och jeans, medan den högra kvinnan är klädd i en blå kostym. Bakgrunden visar en stadssilhuett och ljusa studiolampor.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Programledaren Andrea Hökerberg och meteorologen Tora Tomasdottir i Morgonstudion. Hör dem prata mer om bristen på meteorologer. Foto: SVT:s Morgonstudio

Utmanande arbetstider för prognosmeteorologer – SVT:s Tora Tomasdottir om jobbet

Uppdaterad
Publicerad

Det är en stor brist på meteorologer i landet. Men varför är det så? SVT:s meteorolog Tora Tomasdottir ger sin bild varför det är så.

– Du kan välja att jobb skift eller att få en högre lön och kan jobba 8-5, då kanske man väljer den högre lönen, säger meteorologen Tora Tomasdottir.

Tora Tomasdottir berättar att hon idag fick vakna 01:45, vilket är vanligt för många tv-meteorologer. Hon tror att det kan var en av orsakerna till bristen.

Tora Tomasdottir visar en bild när hon cyklade till jobbet mitt i natten på fredagen. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.