Poliser arbetar på en brottsplats under natten, omgivna av avspärrningar. Bilar och en ljuskälla är synliga i bakgrunden, vilket indikerar en pågående operation.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen spärrade av ett större område efter en skottlossning i centrala Norrköping. Foto: Edina Foric/SVT

Ytterligare två personer anhållna efter skjutningen i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare två personer har anhållits misstänkta för mordförsöket i centrala Norrköping i torsdags där en 18-åring vårdas på sjukhus för allvarliga skador.

Personerna anhölls enligt häktningsframställan i fredags vid 19-tiden, vilket Norrköpings tidningar var först med att berätta. De bägge är skäligen misstänkta för försök till mord och grovt vapenbrott.

Identitet på de misstänkte har sekretessbelagts av Norrköpings tingsrätt, men av häktningsframställan framkommer att den ena personen är under 18 år.

Våldsvågen i Norrköping

Enligt kammaråklagare Michelle Stein är den ena personen häktad och vad det gäller den andre personen kommer häktningsförhandling hållas under tisdagen.

Sedan tidigare är också en pojke under 15 år misstänkt i ärendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Norrköping

Mer i ämnet