Kammaråklagare Henrik Rasmusson begärde på måndagseftermiddagen en kvarstad på 200 miljoner, vilket motsvarar det skadestånd som de drabbade tv-bolagen krävt.
– Jag vill säkra de belopp som jag uppskattar kommer att kunna utdömas som skadestånd, säger Henrik Rasmusson.
Samtidigt kräver åklagaren ett så kallat utbytesförverkande på 250 miljoner – ett juridiskt begrepp som används när man kräver tillbaka intäkter som någon haft på en brottslig verksamhet.
ATN kan inte både avkrävas maximalt skadestånd och maximalt utbytesförverkande, utan 250 miljoner blir taket för hur stor summa som tingsrätten kan komma att frysa. Beslut tas under denna vecka.
Försvaret avfärdar
Försvaret å sin sida slår ifrån sig kraven:
– Han är ute med totalt orimliga belopp. Dessutom är själva grunden för talan mycket tveksam, säger advokat Lars Engström i en kommentar.
Om företaget bakom ATN-boxen har dessa tillgångar är dock oklart.
– Jag har ingen uppfattning om hela summan finns. Beloppet är ett tak för kronofogden, som får försöka samla ihop allt som har ett värde, säger Henrik Rasmusson.
Det kan handla om medel på bankkonton eller egendom som går att sälja.
– Det finns också saker som beslagtogs i samband med polisrazzian och som kommer att lämnas över till kronofogden, säger Henrik Rasmussen.
Härvan kan växa
När det gäller företag som kräver ATN:s ägare på pengar, är antalet detsamma som vid tillslaget för en vecka sedan.
– Det har inte skett någon förändring när det gäller målsägandekretsen, säger kammaråklagare Henrik Rasmusson.
Däremot finns det indikationer på att tv-pirathärvan kan växa.
– Det finns ytterligare kanaler som vi misstänker har distribuerats utan tillstånd, säger Rasmusson.
I en intervju med SVT Nyheter Skåne har representanter för ATN-ägarna sagt att de snart ska försöka få igång tv-sändningarna igen, med hjälp av samarbetspartner utomlands.
Det tror dock åklagaren inte är möjligt på lagligt vis. Även om inte upphovsrättslagstiftningen skiljer sig mellan länderna, så är det inte möjligt att flytta vidareutsändningarna, åtminstone inte inom Europa.
– Jag har svårt att tänka mig att det skulle finnas något land där detta är lagligt, säger Henrik Rasmusson.
Kvarstad
Kvarstad är en tillfällig åtgärd i väntan på att en domstol avgör ett ärende.
När det finns risk att den som är skyldig pengar skaffar undan eller försvinner med egendom, kan en domstol besluta om kvarstad.
För att undvika att egendom försvinner eller tappar i värde kan en domstol också besluta om kvarstad när det är tvist om en viss egendom.
Källa: Kronofogden