Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lucas Olofsson, som jobbar i en food-truck i Eurovision Village, tror att det stora antalet poliser kan riskera att skrämma bort folk. Foto: Firas Razak/SVT

Besvikelse över antalet besökare i Eurovision Village: ”Mer poliser än folk”

Uppdaterad
Publicerad

De första dagarna i Eurovision Village i Folkets Park blev inte vad försäljarna på området hoppats på. Nu hoppas de att det vänder i takt med att delfinalerna drar igång.

– Det är mer poliser än vad det är folk och det säger en del, säger Lucas Olofsson.

Skyhög polisnärvaro, dåligt väder och mediers rapportering om risken för oroligheter. Det är de främsta anledningarna till varför försäljarna tror att besökarna varit få de första dagarna av Eurovision-veckan. Folkets Park blev Eurovision Village redan på lördagen, men det var först på tisdagen som antalet besökare började öka.

Malmö stad medger att veckan inleddes lite trevande, men att det håller på att vända.

Eurovision song contest 2024

– Vi märker att det är många fler i stan nu och att de hittar till Eurovision Village, säger Anna Nystedt, kommunikationschef för stadens värdskap i Eurovision.

I klippet berättar tre av försäljarna om vad de tänker kring de första dagarna i Eurovision Village.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eurovision song contest 2024

Mer i ämnet