Den unge kroppsbyggaren, Adam Mellouk visar upp sina armmuskler.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
28-årige Adam Mellouk har trots sitt handikapp gjort sig ett namn i kroppsbyggarsammanhang. Foto: Johan Dernelius

Cp-skadade Adam siktar på SM i bodybuilding: ”Dom kallade mig mirakelbarnet på BB”

Publicerad

Adam Mellouk, 28, är kroppsbyggare med en CP-skada sedan födseln. Han är fast besluten om att trotsa alla odds och nå toppen inom sin sport. Med en obeveklig vilja och en passion för bodybuilding, siktar han på att bli svensk mästare och inspirera andra att övervinna sina egna hinder.

Sedan barnsben har fått kämpa med de fysiska begränsningar som hans skada har medfört. Cerebral pares är en funktionsnedsättning som påverkar muskelkoordinationen.

Se Adam träna och posera i videon ovan.

– Jag måste jobba mycket hårdare för att kunna bygga muskler för varje muskel i min kropp är igång hela tiden på grund av min skada. Posering är för alla extremt svårt och det är mycket svårare för mig som har ofrivilliga rörelser, säger kroppsbyggaren.

”Du klarar av allt”

Disciplin, rutiner och bra kost är några av Adams nycklar till att bygga muskler. Stöd från familj och vänner är en del av det mentala maskineriet som han värdesätter högt. Siktet är nu inställt på SM i höst där han tävlar i en egen klass.

– När jag var som mest nervös ringde jag en nära vän och hon sa rätt så fort att du brukar fixa allt. Jag kommer skaka och svettas mycket mer än alla andra men jag ska visa publiken och leverera det som domarna vill ha. Det kommer bli riktigt bra, säger Adam Mellouk.

28-årige Adam Mellouk har gjort sig ett namn i kroppsbyggarsammanhang. Foto: Johan Dernelius

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.