Utbrunnen bil i Fosie undersöks av polis och bild på de två brittiska männen som hittades döda.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
De två döda personerna var brittiska medborgare som jobbade tillsammans i resebranschen. Svensk och brittisk polis samarbetar för att ta reda på vad som hänt. Foto: Mikael Nilsson och Privat

De två döda i bilbranden i Malmö är identifierade – var britter

Uppdaterad
Publicerad

Den 14 juli påträffades två döda personer i en utbränd bil i Malmö. Identifieringen av kvarlevorna är nu klar och visar att de båda avlidna är de två brittiska medborgare som sedan tidigare varit anmälda saknade.

De avlidna hittades i en dansk hyrbil i Fosie i juli. Bilen togs i beslag och teorin om att de avlidna skulle vara två saknade personer från Storbritannien började utredas i ett tidigt skede. Nu är identifieringen klar.

– Utifrån uppgifter från Rättsmedicinalverket i kombination med annan information har vi nu kunnat konstatera att de avlidna är de båda brittiska medborgarna som vi vet hyrde bilen, säger senior åklagare Magnus Pettersson i ett pressmeddelande.

Morden på britterna i Malmö

Samarbete med Storbritannien

De två männen som var 37 och 33 år gamla jobbade tillsammans i resebranschen.

Anhöriga i Storbritannien är underrättade och utredningen fortsätter nu med förhör, tekniska utredningar, insamling och analys av digital bevisning och andra utredningsåtgärder.

– Vi har ett nära samarbete med brittiska myndigheter och det arbetet kommer att fortsätta, säger Magnus Pettersson.

Det finns ingen person som är frihetsberövad i ärendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Morden på britterna i Malmö

Mer i ämnet